begin over de auteur boeken vertalingen luisteren werkplaats tientjeslid links contact                 


 

Verlag C.H Beck
Über ein Jagdjahr habe ich Tag für Tag in meinem mecklenburgischen Kuhstall gelebt. Um mich dem Wild und der Natur zu widmen, um zu verstehen was wir, Menschen und Tiere, sind. Daraus entstand «Beute».


 

Ambo | Anthos
De belevenissen van een jaagster in het overrompelende Duitse landschap, aanleiding voor prachtige bespiegelingen over de relatie tussen mens en dier, over sterfelijkheid en over de plaats van de mens in de natuur.


 

Ambo | Anthos
Everybody knows the yearning for a more basic and simpler life. Pauline de Boks experiences as a hunter give rise to beautiful reflections on the relationship between humans and animals, mortality, and man´s place in nature. - With an English excerpt.


 

Gut Conow
Geschichten aus dem 700 Jahre alten kleinen Fürstenhagen, einem mecklenburgischen Dorf von freien Bauern an der Grenze zu Brandenburg. Ein Buch voller Bilder vom Leben der Menschen, »als dürfe man durch einen Spalt in die Zeit blicken...«


 

Uitgeverij Atlas Contact
Interviews, optredens, recensies en meer over de roman De Jaagster die herfst 2014 verscheen. Over een oude Duitse jaagster en een jonge Nederlandse tegen de achtergrond van WO II, Koude Oorlog en Stasi, met als motto: `Jager zijn wij en ook prooi.


 

Insel Suhrkamp Verlag
Die schönsten Katzengeschichten zum Weihnachtsfest 2014 (nicht nur für Katzenliebhaber), herausgegeben von Gesine Dammel. Mit einem Beitrag von u. v. a. Pauline de Bok: »Nenn mich Poes«.


 

Uitgeverij Atlas Contact
Sinds juni 2014 is Blankow of het verlangen naar heimat weer verkrijgbaar, nu als E-BOOK bij uitgeverij Atlas Contact. Als papieren boek is het alleen nog tweedehands te koop, zie Boekwinkeltjes.nl.


 

Uitgeverij Fosfor
Nu ook verschenen als E-BOOK (uitgeverij Fosfor). Vertaalster Aai Prins en journalist en schrijver Pauline de Bok maakten een reis door de Oekraïne in het voetspoor van de joods-Russische schrijver Isaak Babel.


 

Uitgeverij Fosfor
Doodsberichten, ook wel Berichten van een naderend einde is weer verkrijgbaar. Nu als E-BOOK bij uitgeverij Fosfor. Voor slechts EUR4,99. Lees de vijf aangrijpende portretten van mensen die leven met de dood voor ogen.


 

Insel Suhrkamp Verlag
Weihnachtsband 2012 von Insel Suhrkamp Verlag mit elf Geschichten über Katzen. `Poespoespoes´ nennt sich mein Beitrag in einer Übersetzung von Waltraud Hüsmert. Voor de Nederlandse tekst: zie `Weihnachtzkatzen´.


 

Insel Suhrkamp Verlag
Ende Oktober 2011 ist >Blankow< als Taschenbuch erschienen bei Suhrkamp / Insel Verlag. Obwohl es hier und dort noch einige Exemplare gibt, ist es im Großen und Ganzen schon seit Anfang dieses Jahres vergriffen.


 

Weissbooks | Insel Verlag
Herbst 2009 in Deutschland erschien Blankow oder Das Verlangen nach Heimat bei Weissbooks in einer Übersetzung von Waltraud Hüsmert. Oktober 2011 erschien es als Taschenbuch bei Insel Verlag / Suhrkamp. »Ein Buch voller weitergewisperter Geschic


 

Universiteit Utrecht
Wolfgang Hilbig übersetzen ist das Thema meiner Masterarbeit (2008). Dazu habe ich Prosa und Lyrik übersetzt und annotiert, und Essays über Übersetzen als Wissenschaft, Handwerk und Kunst geschrieben. Lesen Sie hier Vorwort und Einleitung.


 

Uitgeverij L.J. Veen
De nominatie voor de M.J. Brusseprijs 2008 heeft uitgeverij L.J. Veen doen besluiten een nieuwe uitgave van Blankow op de markt te brengen met een nieuw omslag. Inmiddels, we schrijven 2015, is Blankow alleen nog als E-BOOK en tweedehands te koop.


 

Universiteit van Amsterdam
Wie verarbeiten Autoren der jüngsten DDR-Generation ihre verschwundene Heimat in ihren Büchern? Und was sagt das über das autobiografische und das kollektive Gedächtnis aus? Vorwort und Einleitung meiner Bachelor-Arbeit Germanistik (2007)


 

Uitgeverij L.J. Veen
Op een boerderij in het lege noordoosten van Duitsland strijkt een vrouw uit Amsterdam neer, alleen met een hond, uit verlangen naar een kaler bestaan. Al snel gaat ze op zoek naar de kinderen van vroeger, die opgroeiden in het Derde Rijk en de DDR.


 

Uitgeverij L.J. Veen
Hoe leven mensen in het aangezicht van de dood? `Niemandsland´ is het eerste verhaal uit mijn boek over het sterven en de dood van vijf mensen. Elk sterven is anders, elk doodgaan is alledaags én onbevattelijk.


 

Uitgeverij 521
'Mooie titel, maar wie is Lely?' vroegen nogal wat mensen die over het manuscript hoorden. Moest de titel er maar aan geloven? Nee, het maakte duidelijk dat het tijd was voor een eerbetoon aan de man die Nederland zijn aanzien gaf - met 103 reisstukken.


 

Uitgeverij Meulenhoff
Bundeling van de Volkskrant-reportages over begraafplaatsen, kriskras door Nederland. Ze laten zich lezen als flarden van familiegeschiedenissen en levenslopen of als kleine kronieken. Even weg van de waan van de dag.


 

Uitgeverij Meulenhoff
Voor Doodsberichten werkte ik drie jaar als vrijwilliger in de terminale thuiszorg en tekende de gebeurtenissen op. Door elk van de vijf verhalen speelt de vraag: Hoe leven mensen in het aangezicht van de dood?


 

Uitgeverij Meulenhoff
In het voetspoor van Isaak Babel trok Pauline de Bok samen met de slavist Aai Prins midden jaren negentig door de Oekraïne. Op zoek naar de verdwenen wereld van zijn verhalencyclus Rode Ruiterij en zijn Dagboek 1920.

  boeken en bladen

   Magazine Buit

   de Volkskrant

   De Jager

   De Groene Amsterdammer

   Neue Zürcher Zeitung

 

  onderwerpen

   jacht

   samenleving

   literatuur

   dieren

   Oost-Europa

 

  genres

   beschouwing

   literaire non-fictie

   fictie

   reportage

   Aufsatz